İletişim Hattı +90 (362) 876 59 53
Tescil ve Üyelik

Limited Şirket Tasfiye Sonu İşlemleri

Gerekli evraklar Ticaret Sicil Müdürlüğüne ve Oda Sicil Müdürlüğüne olmak üzere 2 takım düzenlenecektir

NOT:TASFİYE SÜRECİ 06.11.2021 TARİHİ İTİBARİYLE 6 AY İKEN 3 AYA İNDİRİLMİŞTİR.(3 AYLIK SÜRE ,TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİNDE 1'ER HAFTA ARAYLA 3 KEZ İLAN EDİLEN ALACAKLILARA ÇAĞRI İLAN DUYURUSUNUN 3.İLAN TARİHİNDEN BAŞLAYACAKTIR.)

ŞİRKETİN FESHİ;Temsil edilen oyların en az 2/3’ünün ve oy hakkı bulunan esas sermayenin tamamının salt çoğunluğunun bir arada bulunması koşulu ile ve aynı nisap ile alınır

Not:Şirketinize ait şubeler var ise tasfiye sonuna kadar ilgili Ticaret Sicili Müdürlüklerinde kapanış işlemleri yapılmalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR (Ticaret Sicil Müdürlüğü)

  1. Dilekçe (yetkililer tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Ortaklar Genel kurulu kararı (Noter tasdikl1 nüsha)
  3. Genel kurulca onaylanmış, genel kurul tarihi itibariyle düzenlenmiş, tasfiye halinde şirket kaşesi

ile tasfiye memuru tarafından imzalanmış son ve kesin bilanço 1 nüsha

  1. Gündem (İLANLI GENEL KURUL İSE 1 Nüsha) ilanlı genel kurul gündeminin ilan edildiği.Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve ortaklara yapılan taahhütlü mektup fotokopileri
  2. Sigortalı işten çıkış bildirgesi(her ortak için 3 nüsha)
    • Tasfiye bilançosunun kabulü ile tasfiye sonuna ait ortaklar kurulu TTK’nın 643. maddesinin atfı ile 543. maddesi gereğince alacaklıları 3.defa davetten itibaren 3 AY sonra toplanabilir. - Ticari defterlerin saklanması yönünde karar alınacak ise "Saklanması zorunlu defterler için TTK.82. maddeye göre işlem yapacaktır". ifadesine yer verilmesi yeterlidir

GEREKLİ EVRAKLAR (Oda Sicil Müdürlüğü)

  1. Oda Sicil Müdürlüğüne hitaben Dilekçe (yetkililer tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Noter Tasdikli Ortaklar Genel kurulu kararı fotokopisi (1 nüsha)
  3. İ.İ.K.nun 44.maddesine istinaden düzenlenmiş mal beyanı (1 nüsha - Şirket kaşesi ile tasfiye memuru tarafından imzalanır)
  4. Genel Kurul tarafından onaylanmış son ve kesin bilanço (1 nüsha)
  5. Gündem (1 Nüsha)

Tescil ve Üyelik Menü

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç