İletişim Hattı +90 (362) 876 59 53
Tescil ve Üyelik

Hisse Devri Yolu ile Yabanci Uyruklu Gercek veya Tuzel Kisinin sirkete Ortak Olmasi Durumunda istenilen Evrak

GEREKLİ EVRAKLAR (Ticaret Sicil Müdürlüğü)

    1. Dilekçe (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmeli, ekindeki evrak dökümünü içermelidir)
    2. Noterde düzenlenen hisse devir temlik sözleşmesi (1 Nüsha)
    3. Pay geçişinin işlendiği pay defterinin ilgili sayfasının örneği (1 Nüsha)
    4. Ortaklar Kurulu(Genel kurul) kararı (Noter onaylı-1 nüsha)
    5. Yeni ortağın girişi var ise Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı) (1 nüsha)
    6. Müdür seçimi var ise unvan altında imza beyannamesi (1 nüsha) (2.müdür ortaklık dışından birine veriliyorsa uyruk ve adresi belirtilmeli,ortak dışından müdürlüğü kabul ettiğini beyan eden yazı alınmalı) Şirketin müdürlerinden biri bir tüzel kişi olduğu takdirde, bu kişi bu görevi tüzel kişi adına yerine getirecek bir gerçek kişiyi belirler. Şirketin birden fazla müdürünün bulunması hâlinde, bunlardan biri, şirketin ortağı olup olmadığına bakılmaksızın, genel kurul tarafından müdürler kurulu başkanı olarak atanır.
    7. Tüm ortakların katılmadığı durumlarda ; Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler ,Ayrıca anasözleşme de özel çağrı usulü var ise bu usule ilişkin belgeler de eklenmelidir.
    8. Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyum atama kararı
    9. Yeni ortağın yabancı uyruklu olması halinde noter onaylı pasaport sureti,

(Yabancı uyruklu ortağın ikamet adresi Türkiye’de ise ikamet tezkeresi eklenmelidir.

Yeni giren ortağın yabancı uyruklu tüzel kişi olması halinde tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge ( Bu belge, şirketin tabi bulunduğu ülkedeki noterler tarafından ve o ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye’deki Dışişleri Bakanlığı tarafından ya da Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylanmış ve bunların noterden onaylı Türkçe çevirilerinin de yaptırılmış olması gerekir.)

Dikkat:

*Noterde Hisse devir sözleşmesi yapıldıktan sonra hisse devri işlemi (şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse) genel kurulun onayına sunulmadan kabul edilmeyecektir. Genel kurul kararının tarihi hisse devir sözleşme tarihinden sonra olması uygun olacaktır.

*Hisse devir kararını ayrılan ortak/ortakların da şirketi devam ettiren ortaklarla birlikte imzalaması gereklidir.

* Hisse devri kararlarında sermayenin ödendiğinin belirtilmesi gerekmemektedir. Belirtildiği takdirde sermayenin ödendiğine ilişkinSMMM raporu ve faaliyet belgesi eklenmesi gerecektir.

* Kararın 4.maddesi ayrılan ortağın müdür olması halinde geçerlidir. Ortaklığı biten müdürün görevine dışarıdan devam etmesi durumunda görev kabul beyanı ibraz etmesi gerekmektedir.

*TTK 623 m. gereğince en az bir ortağın, şirketi her konuda sınırsız temsil ve yönetim hakkına haiz müdür olarak seçilmesi gereklidir.

*kararın 5.maddesi ;1 den çok müdür atanmışsa ortak dışından olup olmadığına bakılmaksızın bir kişi müdürler kurulu başkanı atanmalıdır.

*hisse devrine İTİRAZ YOKSA ve başka hususlar da görüşülecekse yeni giren ortak da karara imza atmalıdır.

Tescil ve Üyelik Menü

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç