İletişim Hattı +90 (362) 876 59 53
Belge Hizmetleri

D-8 Menşe İspat Belgesi ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 24.05.2016 tarihli ve 27913 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.07.2016 tarihinde yürürlüğe giren “D-8 Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması Çerçevesindeki Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelik” kapsamında D-8 Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Anlaşmasını onaylayan 6 ülke arasında tercihli ticaret kapsamında yapılacak ticarette kullanılan menşe ispat belgesidir.

 

İhracatçı firma veya yetkilendirdiği gümrük müşaviri tarafından odamız veznesine belge satış ve onay ücreti ödenmesi suretiyle D8 Menşe İspat Belgesi satın alınır. İlgili belge arka sayfasında yazılı kurallara uygun olarak Medos üzerinden doldurulup tevsik edici tüm bilgi ve belgelerin de eklenmesi suretiyle onay için Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi olan Medos üzerinden online olarak gönderilir. Odamız Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce D8 Menşe İspat belgesi ve ekindeki tevsik edici belgeler incelenerek Medos üzerinden onay işlemi yapılır.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç